Recept från matinspiratören TheCloudBerryFood på Instagram.
Hysteriskt gott måste vi få säga.

Ingredienser

2-3 rödingfileer

1 msk olivolja

salt

1/2-1 gurka

1/2 citron

1 tsk hackad dill

1 schalottenlök

6-7 hela vitpepparkorn

1 msk vitvinsvinäger

1 dl vitt vin

150 g smör

1/2 dl vispgrädde

Gör så här

Ansa fileerna, bena ur (byxa)

Smörj en ugnsform med lite olja i botten, lägg rödingfileerna med skinnet nedåt i formen och salta fisken. sätt igång ugnen på 150 grader varmluft.

Skär ned gurkan i små kuber, använd inte mitten på gurkan som bara är mjuk och vattnig. Hacka dillen och blanda med gurka och citronsaft i en skål. Låt stå svalt.

Skär ner schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med vitt vin, vitvinsvinäger och vitpepparkorn. Koka ned till hälften och sila sedan av.

Klicka i smöret under konstant vispning, låt såsen koka lätt under tiden. När såsen tjocknat tillsätt grädde, låt bubbla lite till och dra åt sidan. Smaka av med ev lite salt.

Sätt in rödingen i ugnen det sista du gör, låt bakas i ca 10-12 min eller tills innertemperaturen når 42 grader.

Dra bort skinnet från rödingen och lägg på en tallrik. Toppa med varm sås, citrussyrad gurka, löjrom och körvel.

Servera direkt !

Vi på Stockholmstelegrafen.se älskar mat från matinspiratören http://instagram.com/thecloudberryfood