Recept från matinspiratören TheCloudBerryFood på Instagram.
Hysteriskt gott måste vi få säga.
Ingredienser
2-3 rödingfileer
1 msk olivolja
salt
1/2-1 gurka
1/2 citron
1 tsk hackad dill
1 schalottenlök
6-7 hela vitpepparkorn
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
150 g smör
1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Ansa fileerna, bena ur (byxa)
Smörj en ugnsform med lite olja i botten, lägg rödingfileerna med skinnet nedåt i formen och salta fisken. sätt igång ugnen på 150 grader varmluft.
Skär ned gurkan i små kuber, använd inte mitten på gurkan som bara är mjuk och vattnig. Hacka dillen och blanda med gurka och citronsaft i en skål. Låt stå svalt.
Skär ner schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med vitt vin, vitvinsvinäger och vitpepparkorn. Koka ned till hälften och sila sedan av.
Klicka i smöret under konstant vispning, låt såsen koka lätt under tiden. När såsen tjocknat tillsätt grädde, låt bubbla lite till och dra åt sidan. Smaka av med ev lite salt.
Sätt in rödingen i ugnen det sista du gör, låt bakas i ca 10-12 min eller tills innertemperaturen når 42 grader.
Dra bort skinnet från rödingen och lägg på en tallrik. Toppa med varm sås, citrussyrad gurka, löjrom och körvel.
Servera direkt !
Vi på Stockholmstelegrafen.se älskar mat från matinspiratören http://instagram.com/thecloudberryfood
Trebarnsmamma med rötterna i Östersund och Jämtland. Jobbar som personlig assistent och skribent för Stockholmstelegrafen. Redaktör för www.soderortstelegrafen.se
Liza Sjödin
Related posts
Senaste nytt
Kommentarer
- diskho dubbel om Grovt våldsbrott i centrala Stockholm
- Lennart Cordesius om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Thomas Friberg om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Lena Lindmark om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
- Krisrina Hiĺlgren om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
Hur kommer det sig att vi gör om samma misstag gång på gång?
Det korta svaret är att det är småbarnshjärnan som tar över. Vår moderna tillvaro har blivit mycket mera komplicerad än vad våra hjärnor egentligen är skapta att hantera. När vi blir stressade söker vi trygghet i invanda beteenden och försvarsmekanismer, och gamla känslor dyker upp. Djupast rotade är förstås de från barndomen.
Plötsligt är sommarplågorna framme
Plötsligt dyker de personliga sommarplågorna upp. De mänskliga sommarplågorna.
Vilken typ är du? Vilken typ avskyr du?
Läs och rösta