- Ingredienser
- 500 g grytbitar av nöt eller vilt
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 10 cm purjolök
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk konc kantarellfond
- 1 lagerblad
- 0.5 tsk torkad timjan
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 5 dl vatten
- Salt
- 2 dl Matlagningsgrädde
- Champinjoner
- Öl
Till servering:
kokt potatis eller ris
crème fraiche att klicka på
Enkel och mustig höstgryta som passar till vardag som fest. Mört kött, smakrika grönsaker och en klick crème fraiche går garanterat hem hos hela familjen!
Tillagningstid: 10 min + 2,5-3 tim koktid
4 portioner
Gör så här
- Skala morötter och lök. Slanta morötterna och klyfta löken. Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
- Lägg alla ingredienser (vänta lite med champinjonerna) i en gryta eller kastrull med tättslutande lock. Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel. Rör om då och då.
- Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.
*Bild: Becca Tappert * Unsplasch
Related posts
Senaste nytt
Kommentarer
- diskho dubbel om Grovt våldsbrott i centrala Stockholm
- Lennart Cordesius om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Thomas Friberg om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Lena Lindmark om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
- Krisrina Hiĺlgren om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
Hur kommer det sig att vi gör om samma misstag gång på gång?
Det korta svaret är att det är småbarnshjärnan som tar över. Vår moderna tillvaro har blivit mycket mera komplicerad än vad våra hjärnor egentligen är skapta att hantera. När vi blir stressade söker vi trygghet i invanda beteenden och försvarsmekanismer, och gamla känslor dyker upp. Djupast rotade är förstås de från barndomen.
Plötsligt är sommarplågorna framme
Plötsligt dyker de personliga sommarplågorna upp. De mänskliga sommarplågorna.
Vilken typ är du? Vilken typ avskyr du?
Läs och rösta