RECEPT: Lyxfilé i helgen?


4 port
4 bitar laxfilé
1 pkt glasnudlar

Marinad till laxen
1 dl soya
1,5 msk sesamolja
1 msk riven ingefära
0,5 msk strösocker
3 pressade vitlöksklyftor

Lägg laxfilébitarna i marinaden och ställ in i kylskåp i några timmar.

Stek så de är nästan råa i mitten.

Kryddsmör till glasnudlarna
100 g smör
3 msk hackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
2 tsk riven ingefära
2 tsk soya
1/2 tsk lime

Blanda ihop kryddsmöret och ha i nudlarna när de är färdiga.

Limemajonäs
2 dl majonäs
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk limejuice

Blanda i sugersnaps,
hackad salladslök och ärtskott.

Dekorera med chili och koriander.