Vi tackar Linda för sitt inskickade recept på smarrig rostbiff på vilt.
Kör en fin bit fryst älginnanlår på ca 60 grader i ugnen till den når en trevlig temperatur på 60-70 grader beroende på hur du vill ha ditt kött.
Går självklart bra med nötkött om de är brist på älg😉
De tar 10-12 h beroende stekens vikt.
Saltlag:
1 liter vatten
1-2 dl rödvin
1 dl salt
2 klyftor vitlök delade i mindre bitar
1 lök delad i bitar
Några pepparkorn och enbär
Några tsk valfria örter t ex timjan och rosmarin
Koka ihop ca 5 -10 min
Kallna och lägg i den färdiga steken.
Låt dra i kylen gärna över natten.
Skiva i tunnt skurna skivor.
Örtagårdsås:
Vispa 3 dl grädde
Blanda i ca 1 dl Cremefraich
Dra i ett par klyftor vitlök
Massa örter som persilja,timjan, dragon oregano helt efter smak och tycke.
Salt och peppar
Servera med t ex potatisgratäng
Mvh Linda Leijon
Related posts
Senaste nytt
Kommentarer
- diskho dubbel om Grovt våldsbrott i centrala Stockholm
- Lennart Cordesius om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Thomas Friberg om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Lena Lindmark om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
- Krisrina Hiĺlgren om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
Hur kommer det sig att vi gör om samma misstag gång på gång?
Det korta svaret är att det är småbarnshjärnan som tar över. Vår moderna tillvaro har blivit mycket mera komplicerad än vad våra hjärnor egentligen är skapta att hantera. När vi blir stressade söker vi trygghet i invanda beteenden och försvarsmekanismer, och gamla känslor dyker upp. Djupast rotade är förstås de från barndomen.
Plötsligt är sommarplågorna framme
Plötsligt dyker de personliga sommarplågorna upp. De mänskliga sommarplågorna.
Vilken typ är du? Vilken typ avskyr du?
Läs och rösta