RECEPT Alla gillar vi en ordentlig chokladboll, men sällan blir de så bra som på caféet när vi bakar dem själva. Men frukta icke, med detta recept får du de godaste chokladbollarna du någonsin satt tänderna i!
Ingredienser: (ca 45-50 st)
4 dl socker
8 dl havregryn
2 dl kokos
8 msk kakao
8 msk margarin (120g)
4 ägg
4 msk vaniljsocker
+ ca 2 dl av det du vill rulla i. (T ex: kokos, pärlsocker eller strössel.)
Gör såhär:
- Låt margarinet stå framme en stund (eller ställ det i mikron i 10-25 sekunder, det ska inte smälta, bara mjukna!).
- Blanda allt i en bunke.
- Nu kan du antingen ta fram en sked för att skopa upp med, eller använda händerna direkt.
- Rulla bollar ca 3x3cm i diameter och lägg i skålen med det du ska rulla i.
- Ta tag i skålen och kör runt dom tills de är helt täckta. Klart!
Tips, skulle de bli för kladdiga för att rullas direkt så kan de stå i kylen 20–60 min för att bli lättare att forma.
Dessa går utmärkt att frysa in!
Gå nu och njut av de godaste chokladbollarna som finns!
Foto: Emma Broberg
Related posts
Senaste nytt
Kommentarer
- diskho dubbel om Grovt våldsbrott i centrala Stockholm
- Lennart Cordesius om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Thomas Friberg om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Lena Lindmark om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
- Krisrina Hiĺlgren om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
Hur kommer det sig att vi gör om samma misstag gång på gång?
Det korta svaret är att det är småbarnshjärnan som tar över. Vår moderna tillvaro har blivit mycket mera komplicerad än vad våra hjärnor egentligen är skapta att hantera. När vi blir stressade söker vi trygghet i invanda beteenden och försvarsmekanismer, och gamla känslor dyker upp. Djupast rotade är förstås de från barndomen.
Plötsligt är sommarplågorna framme
Plötsligt dyker de personliga sommarplågorna upp. De mänskliga sommarplågorna.
Vilken typ är du? Vilken typ avskyr du?
Läs och rösta